Salutare,
M-am tot gândit ce rețetă va avea onoarea să intre prima, ce v-ar încânta cel mai mult, ce sofisticăciune ar fi mai impresionată, însă amintindu-mi de ultima mea cină mi-am dat seama că acest loc ar trebui să revină unei rețete simple, preferate și care poate face pe orice român să se simtă ca acasă. Așa că pentru început vă prezint 'Ciorbiță de perișoare':
Ingrediente pentru o oală de 5 l
2 cepe
1 morcov
4 cartofi medii
2 mâini de fidea
450g suc de roșii
pătrunjel, mărar
leuștean
cimbru
sare, piper
1 plic de Borș Magic
Ingrediente pentru perișoare
350g carne tocată
2 linguri de orez
1 ou
mărar, pătrunjel
sare, piper
Se pune tot zarzavatul la fiert (ardeii tocați mărunți, o ceapă tocată mărunt, morcovul ras pe răzătoarea mare, jumătate din pătrunjel și mărar tocate și cartofii tăiați cuburi mici), iar între timp se pot pregăti perișoarele pentru a le avea gata.
Pentru perișoare, vom amesteca într-un bol toate ingredientele: carnea, orezul, oul, verdeața și condimentele și vom amesteca bine până ce totul se va omogeniza. Apoi, udându-ne pe mâini în prealabil, vom face biluțe mici din acest aluat, întocmai ca la chifteluțe, și le vom pune pe o farfurie umedă.
Revenind la ciorbă, în momentul în care morcovul va fi fiert (adică când vei putea să-l sfărâmi cu ușurință), vom ‘lungi’ ciorba cu apă caldă până la nivelul la care ne dorim să fie final, punem Borșul Magic și sare după gustul fiecăruia. După primul clocot adăugăm perișoarele și fideaua și le mai lăsăm aproximativ 8 minute să fiarbă. Când fideaua este fiartă, se va turna peste întreaga compoziție prăjeala făcută din ceapa rămasă, tocată mărunt, călită și sucul de roșii. Se mai lasă 3 minute pe foc, se asezonează cu leuștean și cimbru după gust, iar după ce opriți focul adăugați și restul de verdeață tocată.
Revenind la ciorbă, în momentul în care morcovul va fi fiert (adică când vei putea să-l sfărâmi cu ușurință), vom ‘lungi’ ciorba cu apă caldă până la nivelul la care ne dorim să fie final, punem Borșul Magic și sare după gustul fiecăruia. După primul clocot adăugăm perișoarele și fideaua și le mai lăsăm aproximativ 8 minute să fiarbă. Când fideaua este fiartă, se va turna peste întreaga compoziție prăjeala făcută din ceapa rămasă, tocată mărunt, călită și sucul de roșii. Se mai lasă 3 minute pe foc, se asezonează cu leuștean și cimbru după gust, iar după ce opriți focul adăugați și restul de verdeață tocată.
Acum e gata! Ar trebui să aibă gust ‘a acasă’ și să ne facă să ne simțim ‘în familie’.
Poftă mare!