Astăzi aș vrea să facem împreună 'Maioneză de casă'. Fără coloranți sau chimicale, extrem de gustoasă și sănătoasă; așadar vă recomand cu cea mai mare tărie să vă faceți 5 minute timp să pregătiți maioneza în propria bucătărie. Nu durează mai mult și este chiar extrem de simplu de preparat:
Se va face din gălbenuș fiert și gălbenuș crud (N.B. Pentru un rezultat mai consistent, întotdeauna dublați numărul gălbenușurilor fierte față numărul celor crude - 2-1; 4-2 etc) Gălbenușul fiert se va da prin cea mai mică răzătoare, sau prin sită, și se va amesteca într-un bol de plastic cu gălbenușul crud. Se adaugă câte puțin ulei până când se va ajunge la cantitatea dorită, iar la final nu uitați să puneți cel puțin o lingură (după gust) de muștar.
Nu uitați vechiul truc cu amestecatul compoziției cu o lingură de lemn, într-o singură direcție. În cazul în care ați 'tăiat' maioneza, picurați sucul de la o jumătate de lămâie.
Asta e tot! Vă doresc mult spor!