joi, 29 august 2013

Paste cu ton


Astăzi aș vrea să vă propun un pânz rapid de pregătit: 'Paste cu ton':
Într-o tigaie înaltă se pun 3 linguri de ulei de măsline împreună cu ceapa tăiată fideluță. Când ceapa este aproape călită se va pune usturoiul tocat și se va lăsa în jur de 1 minut, când se va adăuga o ceașcă de apă și se va lăsa la fiert. După ce scade apa se pune coaja de lămâie tocată mărunt plus ardeiul iute și se lasă un minut. Apoi se adaugă sucul de roșii și se lasă la fiert. După ce toată apa se va evapora din sos se va pune cutia de ton pentru încă un minut. Se amestecă cu paste penne sau spaghetti fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se servește cu parmezan!

Ingrediente pentru 4 porții:

o ceapă albă
2 căței de usturoi
o cană de apă
coajă de lămâie (½)
un ardei iute
400 g suc de roșii
o cutie de ton mărunțit în ulei
paste penne sau spaghetti



Vă doresc Un prânz copios și o zi frumoasă!