luni, 26 august 2013

Pui în sos de curry cu cartofi dulci


Astăzi aș vrea să vă propun o rețetă ceva mai 'orientală': 'Pui în sos de curry cu cartofi dulci'. Simplă de făcut, rapidă, însă cu un gust extraordinar - mai ales dacă sunteți fan curry. Așadar, începem să pregătim:


Ingrediente

Un piept de pui
2 cartofi dulci
o ceapă de mărime medie
4 căței de usturoi
3 linguri de curry
Sare, piper, chilli
4 linguri de sos de roșii
o cană de apă
o roșie tocată mărunt



Mai întâi tăiem cartofii și pieptul de pui mărunt – cubulețe mici – și îi punem la fiert. Între timp, tocăm și ceapa mărunt și usturoiul la fel și le călim preț de 5 minute într-o lingură de ulei. După aceasta se asezonează cu sare, piper, chilli și încropăm cele 3 linguri pline de curry. Imediat vom pune și cartofii și pieptul de pui (pe care nu îi lăsăm la fiert extrem de mult astfel încât să nu se sfărâme) împreună cu o cană de apă și sosul de roșii (sau oricât este nevoie pentru a acoperi compoziția). Le vom lăsa să fiarbă preț de 5-7 minute. Când apa a scăzut adăugăm roșia tocată mărunt. Mai ținem compoziția 2 minuțele și....asta e tot! Putem pregăti două pahare de vin și masa e servită.
Pieptul de pui în sos de curry cu cartofi dulci se poate servi cu orez cu șofran.

Vă doresc o seară plăcută și Poftă mare!