luni, 26 august 2013

Tort diplomat



Pentru că ați fost alături de mine și pentru că 100 dintre voi mi-au plăcut pagina de Facebook, după cum v-am promis, v-am pregătit o surpriză dulce: ‘Tort diplomat’. Vă mulțumesc pentru susținere și vă aștept în continuare atât pe blog, cât și pe Facebook.

Ingrediente:

6 ouă
150g zahăr
200g făină
o ceașcă cu lapte
un plic de praf de copt încorporat în făină
4 zahăr vanilinat 
coaja rasă la o lămâie, în gălbenuș
zeama la ½ lămâie, în gălbenuș
200g frișcă lichidă
3 linguri de smântână
sare
fructe

Pentru început vom separa albușurile de gălbenușuri și vom împărți restul ingredientelor între cele două boluri separate: 75g zahăr în albuș, 75g în gălbenuș; 2 plicuri de zahăr vanilinat în albuș și două în gălbenuș;  câte un vârf de linguriță de sare în amândouă. Gălbenușurile se vor bate cu mixerul până se va face o cremă, apoi se adaugă laptele, zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă pe răzătoare și făina împreună cu praful de copt încorporat deja – totul se amestecă până va deveni o compoziție cremoasă, asemănătoare celei de la un chec.
Separat, vom bate albușurile spumă, împreună cu zahărul și sarea amintite mai sus – tare, astfel încât să poți întoarce bolul invers și să nu cadă. Când compoziția este gata, vom pune amestecul de gălbenuș peste albuș și se amestecă extrem de delicat cu o lingură de lemn. Când totul a devenit o compoziție omogenă, se pune într-o tavă de cuptor înaltă, pe hârtie pergament și se va lăsa la copt timp de 35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Frișca se bate spumă, iar la final se adaugă cele trei linguri de smântână.

Blatul se lasă la răcit, apoi se taie orizontal pe jumătate, însiropează cu suc natural, se pune frișcă și fructe tăiate mărunt. Apoi se adaugă cel de-al doilea strat (cealaltă jumătate de blat) și se începe ornarea tortului cu frișcă și fructe.

Vă mulțumesc încă o dată pentru cele 100 de like-uri strânse în 5 zile și vă doresc Poftă mare!

P.S. Promit să revin cândva cu mai multe poze, întrucât momentan nu dispun de cuptor, iar această poză a fost salvată în PC vara aceasta când am făcut ultima dată tortul.