După cum v-am promis, vin să vă propun o cină 100% românească, extrem de
simplă și delicioasă: ‘Ardei umpluți’.
Așadar, vom lua un bol mare și vom pune acolo toate ingredientele. Le
amestecăm bine, până ce compoziția devine omogenă. Nu uitați ca mai întâi de
toate să opăriți ardeii ce vor fi sacrificați. Apoi nu vă mai rămâne decât să
începeți efectiv procesul de umplere a ardeilor – partea distractivă. Când toți
sunt gata, se pun într-o oală și se acopera cu apă, sos de roșii, două linguri
de ulei, o linguriță de cimbru și una de leuștean. Se pun pe aragaz pâne ce
sosul va începe să fiarbă, apoi se pot pune în cuptorul încinspentru încă 40-50
min, la 180 grade Celsius. Dacă nu aveți cuptor se pot găti și pe aragaz.
Cam asta e tot! Se servesc cu smântânică și mămăliguță. Poftă
mare!
1/5 kg carne tocată
2 ardei tocați mărunt
o ceapă mare tocată mărunt
2 morcovi
mărar, pătrunjel
2 linguri de orez
2 ouă
6 ardei grași pentru umplut
300g suc de roșii
o linguriță de cimbru
o linguriță de leuștean
2 linguri de ulei