joi, 12 septembrie 2013

Ardei umpluți


După cum v-am promis, vin să vă propun o cină 100% românească, extrem de simplă și delicioasă: ‘Ardei umpluți’.

Așadar, vom lua un bol mare și vom pune acolo toate ingredientele. Le amestecăm bine, până ce compoziția devine omogenă. Nu uitați ca mai întâi de toate să opăriți ardeii ce vor fi sacrificați. Apoi nu vă mai rămâne decât să începeți efectiv procesul de umplere a ardeilor – partea distractivă. Când toți sunt gata, se pun într-o oală și se acopera cu apă, sos de roșii, două linguri de ulei, o linguriță de cimbru și una de leuștean. Se pun pe aragaz pâne ce sosul va începe să fiarbă, apoi se pot pune în cuptorul încinspentru încă 40-50 min, la 180 grade Celsius. Dacă nu aveți cuptor se pot găti și pe aragaz.

Cam asta e tot! Se servesc cu smântânică și mămăliguță. Poftă mare!

Ingrediente pentru 6 ardei mari:


1/5 kg carne tocată
2 ardei tocați mărunt
o ceapă mare tocată mărunt
2 morcovi
mărar, pătrunjel
2 linguri de orez
2 ouă
6 ardei grași pentru umplut
300g suc de roșii
o linguriță de cimbru
o linguriță de leuștean
2 linguri de ulei