Astăzi aș vrea să vă propun o rețetă perfectă pentru un început de weekend
ploios care te îndeamnă să mergi doar până la vecina să stați la o cafea: ‘Fursecuri
cu stafide’.
Pentru început vom pune zahărul și margarina într-un bol mare și vom
amesteca până când compoziția va deveni cremoasă sau zahărul va fi încorporat
în margarină. Apoi, adăugăm unul câte unul ouăle, zahărul vanilinat, sarea și
esența aromată. Când și aceastea vor fi încorporate în compoziție, vom pune
făină și vom amesteca continuu. Se mai adaugă stafidele (ținute 10 minute în
prealabil în apă caldă) și compoziția va fi gata când va fi consistentă – sau când
va fi extrem de greu de amestecat în bol.
Apoi, vom pregăti tăvi cu hârtie pergament (sau dacă nu aveți hărtie de
copt puteți pur și simplu să ungeți tava cu unt) și cu ajutorul unei lingurițe
vom face grămăjoare micute la o distanță de 3 cm între ele. Se pun tăvile în
cuptorul încins deja și se țin pentru aproximativ 20 minute la 160 de grade
Celsius (însă încă o dată, timpul depinde de la cuptor la cuptor).
Ingrediente pentru 4 tăvi de cuptor:
300g făină
300g zahăr
300g margarină
300g stafide
3 ouă
3 plicuri de zahăr vanilinat
esență aromată
½ linguriță de sare
N.B. În locul esențelor aromate, eu
personal prefer să pun 2 linguri de rom sau martini – esența alcoolului va da fursecurilor
o aromă specială.
Aș vrea să vă aduc acum o idee nouă, și anume: înlocuirea stafidelor cu fructe de pădure! Combinația pare perfectă și are un gust pe măsură! Sper să vă încânte!