Astăzi vă mărturisesc că am experimentat ceva cu totul nou. Să vă zic cum
a pornit totul: săptămâna aceasta am fost la un restaurant de tip grab-and-go,
însă cu mâncare, spun ei, mai sănătoasă – în sensul că e gătită, nu pre-făcută
și acolo am gustat ceva nou. Mi-a plăcut însă atât de mult, încât am zis să
încerc și eu să fac acasă. Așa că vă prezint și vouă astăzi: ‘Paste
Lingue di Passero la cuptor’ (sincer, nu cred că așa se numește, însă
dacă voi descoperiți vă invit să împărtășiți).
Pentru început vom pune pastele în tăvi și de două ori mai multă apă decât
paste. Eu am folosit tăvi mici, de aluminiu, de o singură porție – pe care le
și recomand. Desigur, dacă nu aveți la îndemână pastele Lingue di Passero,
puteți folosi și orez (eu am încercat să fac și cu orez și cu paste, iar
rezultatul este la fel de delicios), însă peste orez trebuie să puneți 3 părți
apă, nu doar două.
În tavă, odată cu pastele / orezul vom pune cubulețe mici de dovlecel și
ardei gras. Le vom pune în cuptorul încins, la 180 grade Celsius, preț de 30-40
minute (timpul poate fi diferit de la un cuptor la altul). Când pastele /
orezul se vor fi umflat, vom scoate tăvile din cuptor și vom adăuga sosul
bolognese deasupra și două felii de roșii. Le mai lăsăm 5-7 minute la cuptor și
gata.
Rapid de pregătit, delicioasă și perfectă pentru prânz! Vă doresc Poftă
mare și aștept să-mi spuneți cum v-a ieșit și cum vă place.
Ingrediente:
100g paste Lingue di Passero
sau 50g orez
un ardei gras
4 felii de dovlecel
sos bolognese
1 roșie
sare, piper
N.B. Sosul bolognese se face din 3 linguri de carne tocată, călită într-o
lingură de ulei, apoi se adaugă 3 linguri de vin alb cu un morcov ras pe
răzătoare și sos de roșii.