Bună seara, primăvară!
Sper din toată inima că ați avut o zi așa cum meritați! Și pentru că îmi doresc să aveți un weekend minunat până la capăt, vă propun un desert numai bun pentru weekend: Cornuri de casă cu nutella și gem!
Așadar, vă propun să ne punem pe frământat!
Vom face același aluat ca și la pâinicile de casă, vă mai amintiți? Dacă nu, le puteți accesa aici! Numai că în acest aluat vom pune și 2 pliculețe de zahăr vanilinat, arome (eu folosesc esență de rom și portocală), încă 2-3 linguri cu zahăr și pentru un rezultat pufos și perfect pentru cornuri, vom înlocui apa plată cu apă minerală și cu puțin lapte! După ce aveți toate astea pregătite, puteți începe procesul de frământare! Aluatul trebuie să aibă aceiași consistență ca și cel pentru pâinici! După ce ați terminat de frământat, trebuie să lăsați aluatul să crească puțin, undeva unde are o sursă de căldură.
După 15-25 minute, aluatul ar trebui să fie gata de etapa finală. Vom lua aluat din bol cam de mărimea unei mingi de tenis și o vom întinde într-o formă rotundă, cu ajutorul unui făcăleț, pe masa unsă în prealabil cu ulei! Aluatul trebuie să fie relativ subțire, dar nici prea subțire cât să se rupă imediat. Îl tăiați în triunghiuri ca cele din imagine, puneți umplutura în partea mai lată a aluatului și rostogoliți spre colțul subțire. Cam asta e tot! Le puneți în cuptorul încins, la 180 grade Celsius și în aproximativ 30 de minute sunt gata de servit!
Sfat: Încercați să prindeți colțul cel mai mic al aluatului sub corn, astfel că după coacere, acesta nu se va desprinde de restul aluatului.
Sper să vă placă propunerea mea pentru acest weekend! Poftă mare!
Ingrediente:
2 căni de făină albă
un praf de sare
un pliculeț de drojdie
o cană cu apă minerală și puțin lapte
un ou (dar e opțional, așa că dacă nu aveți în casă nu vă faceți griji)
2-3 linguri de zahăr
2 pliculețe de zahăr vanilinat
arome
ulei
Nutella
Gem de prune