duminică, 9 martie 2014

Mucenici

Ingrediente:


500 făină
cană cu lapte încălzit
3 gălbenușuri de ou
2 pliculețe de drojdie
unt 1/5  sau 2lg de mrgarină topită
4 lg de zahăr
o linguriță de sare
3 pliclețe de zahăr vanilinat
coaja de la o lămâie


Ce spuneți de niște mucenici astăzi?
Se amestecă făina cu drojdia, sarea și zahărul vanilinat. Într-un alt vas se vor bate cele trei gălbenușuri de ou, împreună cu untul sau margarina topită, cu laptele călduț, cu cele 4 linguri de zahăr și cu aromele (coaja de lămâie și esența de rom). Apoi începeți frământarea! Se frământă cu ulei, până în momentul în care coca nu se va mai lipi de mâini. Dacă aveți mașină de făcut pâine sau mixer mare puteți ‘frământa’ cu ajutorul lor. După ce vă asigurați că aluatul este bine frământat, va trebui să îl lăsați la crescut, până când acesta își va dubla volumul.
După ce a crescut aluatul, faceți mingiuțe mici (de mărimea uneia de golf) și le rotiți pe masa unsă cu ulei, până când obțineți un șnur subțire. Le puneți în formă de opt și gata! Înainte de a le băga la cuptor, ungeți mucenicii cu gălbenuș de ou! În 20 de minute, la 180 grade Celsius, ar trebui să fie gata!
Iar înainte de servirea finală, îi ungem cu miere și presărăm multă nuca deasupra!

Cam asta e tot! Vă propun să închinăm cele 44 de pahare și să ne îndulcim cu câțiva mucenici.

Poftă mare!