Salutare, salutare!
Vin cu jertfă de iertare și împăcare! Înainte de toate, întrucât ne vedem pentru prima dată pe acest an, țin să vă urez un 2014 plin de poftă de viață, împliniri și multe bucate bune de peste tot din lume! Iar acum, propun să recuperăm timpul trecut în pauza pe care am avut-o și să trecem la treabă!
Așadar, propunerea mea pentru voi astăzi va fi un desert numai bun de îndulcit toată primăvara: tort negresă cu vișine!
Singurul lucru diferit pe care trebuie să îl facem la această negresă va fi să o coacem într-o tavă rotundă, sau în orice altă formă vă doriți să faceți tortul în final! Așadar, după ce ați scos negresa de la cuptor va trebui să o lăsați să se răcească foarte bine. (Eu o fac de obicei seara, o las peste noapte să se răcească și continui cu tortul a doua zi, dimineața!) Când s-a răcorit bine, o tăiem în două, astfel încât să obținem două blaturi de tort relativ egale!
Pentru însiroparea tortului eu vă propun sirop natural de vișine cu o linguriță de zeamă de lămâie, însă puteți folosi și zeama de la compotul de vișine, sau pur și simplu apă plată îndulcită cu zahăr!
Așadar, se așează blatul inferior pe un platou sau o farfurie întinsă și se însiropează! Deasupra vom adăuga vișinile, sau dulceața de vișine! Apoi peste vișine, vom întinde un strat de cremă de tort sau budică de vanilie (pe care o veți prepara conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Apoi vom așeza și partea superiară de blat și îl vom însiropa și pe acesta, la fel cum am făcut cu primul! Dacă doriți, puteți înveli tortul în ciocolată (eu am avut doar praf de glazură de ciocolată - așa că am optat pentru un aspect simplu, însă puteți să vă lasați imaginația liberă și să ornați tortul în ce fel vă doriți).
Și cam asta este tot! Lăsăm tortul la frigider câteva ore și apoi este numai bun de servit!
Pentru blaturi:
200g margarină
1 cană de lapte
200g zahăr
6-8 linguri de cacao
arome
3 ouă
300g făină
nucă măcinată
1 praf de copt
2 pliculețe de zahăr vanilinat
sare
un plic de budincă sau cremă de tort
un plic de glazură de ciocolată
sirop de vișine
vișine din compot sau dulceață de vișine
un plic de budincă sau cremă de tort
un plic de glazură de ciocolată
sirop de vișine
vișine din compot sau dulceață de vișine
Acestea fiind spuse, vă doresc o primăvară frumoasă și însorită! Și sper să vă placă mărțișorul meu :)
Pupici XoXo