duminică, 4 mai 2014

Brioșe cu fresh de banane și căpșuni

Bună dimineața tuturor,

Astăzi aș vrea să vă propun ceva dulce și rapid de pregătit pentru micul dejun: brioșe rapide și un fresh de banane și căpșuni


Ingrediente necesare pentru aprox 12 brioșe:
2 ouă
½ cană lapte
½ cană apă minerală
½ cană ulei
1 cană zahar
1 linguriță esență de vanilie sau rom
2 căni făină
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
2 linguri de zahăr pudră

Tot ce trebuie să faceți este să bateți întru-un bol ouăle împreună cu apa minerală și laptele, apoi să adăugați uleiul, sențele și zahărul. Se mixează apoi câteva minute până când zahărul se topește în compoziție. Ingredientele uscate se încorporează apoi în aluat și se omogenizează bine.
Compoziția o puteți împărți astfel: un sfert din compoziție se toarnă într-un alt vas și se amestecă cu două linguri de cacao, iar celelalte trei sferturi se opresc în bolul inițial.
În formele de briose se pun două linguri de compoziție simplă și o lingură de compoziție cu cacao, apoi se amestecă ușor cu un bețișor.
Brioșele se bagă în cuptorul încins și se lasă la copt aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Apoi se scot pe un gratar, se lasa la racit 10-15 minute și sunt gata pentru micul dejun.

Pentru freshul de banane aveți nevoie de o banană, o mână de căpșuni și lapte. Adăugați fructele în paharul de la blender și pisațile bine-bine de tot. Când nu se mai vede nici o urmă întreagă de fruct, adăugați lapte după preferințe. 


Vă doresc o duminică frumoasă, cu mult soare și voie-bună!