sâmbătă, 12 octombrie 2013

Un pui wok adaptat



Astăzi aș vrea să vă propun o rețetă de wok adaptată: mai rapidă, mai gustoasă și la îndemâna oricui.

Mai întâi de toate vom lua o tigaie mare și tăiem puiul bucățele mici și îl punem la călit. Când este aproape gata, adăugăm și ceapa tocată mărunt, ardeii cubulețe și dovlecelul asemenea. Când toate cele puse se vor găti, adăugăm și usturoiul pisat și morcovul (rondele) și ciupercile (felii) pe care le-am călit într-o tigaie diferită. Se adaugă sosul de roșii și mai durează doar 2 minute până când vom putea pregăti farfuriile și un pahar de vin alături.
Se poate servi cu orez cu curry sau piure.
Poftă mare!

Ingrediente pentru 2 porții:

½ piept de pui
o ceapă mică
1 ardei mic roșu
1 ardei mic verde
4 felii de dovlecel
2 morcovi
6-8 ciuperci modeste
2 căței de usturoi
4 linguri de ulei
250g suc de roșii