miercuri, 11 septembrie 2013

Fritată


În această seară aș vrea să vă propun încă un mic dejun cu care nu veți putea da greș în fața partenerului/partenerei: 'Fritată':
Se fierb sau se prăjesc cartofii tăiați bucățele micuțe într-o tigaie înaltă împreună cu bucățele de șuncă, apoi se adaugă cubulețele de brânză sau cașcaval, ardei și verdeața tocată împreună cu ouăle amestecate cu sare și piper. Cu o furculiță se va face loc la ou să pătrundă printre cartofi și se lasă până se va coace oul de pe fundul tigăii. Când partea inferioară va fi prajită, cu ajutorul unei farfurii de mărimea tigăii sau chiar a capacului acesteia, se va întoarce conținutul întocmai asemenea unei clătite – cu mare grijă să nu dezmembrăm compoziția și să rămână cu aspectul unui blat de tort rotund. Se va mai lăsa 2-3 minute pe partea proaspăt întoarsă și se va răsturna din nou pe un platou, gata pentru servire.
Se poate servi cu legume proaspete alături de un suc natural - perfecte pentru mic dejun!

Vă doresc o dimineață deosebită și Poftă mare!



Ingrediente pentru 4 porții:
3-4 cartofi medii
100 g șuncă
50 g brânză sau cașcaval
½ ardei gras
pătrunjel, mărar
4 ouă
sare, piper