vineri, 13 septembrie 2013

Fursecuri cu stafide


Astăzi aș vrea să vă propun o rețetă perfectă pentru un început de weekend ploios care te îndeamnă să mergi doar până la vecina să stați la o cafea: ‘Fursecuri cu stafide’.

Pentru început vom pune zahărul și margarina într-un bol mare și vom amesteca până când compoziția va deveni cremoasă sau zahărul va fi încorporat în margarină. Apoi, adăugăm unul câte unul ouăle, zahărul vanilinat, sarea și esența aromată. Când și aceastea vor fi încorporate în compoziție, vom pune făină și vom amesteca continuu. Se mai adaugă stafidele (ținute 10 minute în prealabil în apă caldă) și compoziția va fi gata când va fi consistentă – sau când va fi extrem de greu de amestecat în bol.
Apoi, vom pregăti tăvi cu hârtie pergament (sau dacă nu aveți hărtie de copt puteți pur și simplu să ungeți tava cu unt) și cu ajutorul unei lingurițe vom face grămăjoare micute la o distanță de 3 cm între ele. Se pun tăvile în cuptorul încins deja și se țin pentru aproximativ 20 minute la 160 de grade Celsius (însă încă o dată, timpul depinde de la cuptor la cuptor).

Acestea fiind scrise, vă doresc un weekend frumos și Poftă mare!

Ingrediente pentru 4 tăvi de cuptor:


300g făină
300g zahăr
300g margarină
300g stafide
3 ouă
3 plicuri de zahăr vanilinat
esență aromată
½ linguriță de sare

N.B. În locul esențelor aromate, eu personal prefer să pun 2 linguri de rom sau martini – esența alcoolului va da fursecurilor o aromă specială.




 












Aș vrea să vă aduc acum o idee nouă, și anume: înlocuirea stafidelor cu fructe de pădure! Combinația pare perfectă și are un gust pe măsură! Sper să vă încânte!