miercuri, 25 septembrie 2013

Ciorbiță de văcuță

Odată cu începerea cursurilor trebuie să recunosc că devine din ce în ce mai greu să îmi găsesc timp să gătesc sau să stau în bucătărie. Așa că astăzi vă propun să facem ceva ce ne va rămâne în frigider preț de câteva zile și nu va mai trebui să ne facem griji pentru cină: 'Ciorbiță de văcuță'.

De la început trebuie să știți un singur lucru: este la fel de ușor de făcut ca orice altă ciorbă.
Mai întâi de toate vom tăia carnea de vită în cubulețe mici, mici de tot, și o vom pune la fiert. Imediat cum începe să fiarbă și să facă spumă, îi schimbăm apa și o lăsăm din nou să clocotească. Acum vom pune tot zarzavatul la fiert (ardeii tocați mărunți, ceapele tocate mărunt, morcovul ras pe răzătoarea mare, legumele mexicane și jumătate din pătrunjel și mărar tocate).
În momentul în care morcovul va fi fiert (adică când vei putea să-l sfărâmi cu ușurință), vom ‘lungi’ ciorba cu apă caldă până la nivelul la care ne dorim să fie final, punem Borșul Magic și sare după gustul fiecăruia. După încă un clocot vom pune cele două linguri de orez (sau mai multe, după plac) și sosul de roșii. Se mai lasă 3 minute pe foc, se asezonează cu leuștean și cimbru după gust, iar după ce opriți focul adăugați și restul de verdeață tocată. Se servește cu pită și ardei iuți din grădină.

Poftă mare!

Ingrediente pentru o oală de 5 l

400g carne de vită
1 ardei gras
2 cepe
1 morcov
500g de legume mexicane congelate
2 linguri de orez
450g suc de roșii
pătrunjel, mărar
leuștean
cimbru
sare, piper
1 plic de Borș Magic