luni, 9 septembrie 2013

Paste Lingue di Passero la cuptor


Astăzi vă mărturisesc că am experimentat ceva cu totul nou. Să vă zic cum a pornit totul: săptămâna aceasta am fost la un restaurant de tip grab-and-go, însă cu mâncare, spun ei, mai sănătoasă – în sensul că e gătită, nu pre-făcută și acolo am gustat ceva nou. Mi-a plăcut însă atât de mult, încât am zis să încerc și eu să fac acasă. Așa că vă prezint și vouă astăzi: Paste Lingue di Passero la cuptor’ (sincer, nu cred că așa se numește, însă dacă voi descoperiți vă invit să împărtășiți).
Pentru început vom pune pastele în tăvi și de două ori mai multă apă decât paste. Eu am folosit tăvi mici, de aluminiu, de o singură porție – pe care le și recomand. Desigur, dacă nu aveți la îndemână pastele Lingue di Passero, puteți folosi și orez (eu am încercat să fac și cu orez și cu paste, iar rezultatul este la fel de delicios), însă peste orez trebuie să puneți 3 părți apă, nu doar două.
În tavă, odată cu pastele / orezul vom pune cubulețe mici de dovlecel și ardei gras. Le vom pune în cuptorul încins, la 180 grade Celsius, preț de 30-40 minute (timpul poate fi diferit de la un cuptor la altul). Când pastele / orezul se vor fi umflat, vom scoate tăvile din cuptor și vom adăuga sosul bolognese deasupra și două felii de roșii. Le mai lăsăm 5-7 minute la cuptor și gata.
Rapid de pregătit, delicioasă și perfectă pentru prânz! Vă doresc Poftă mare și aștept să-mi spuneți cum v-a ieșit și cum vă place.

Ingrediente:

100g paste Lingue di Passero 
sau 50g orez
un ardei gras
4 felii de dovlecel
sos bolognese
1 roșie
sare, piper

N.B. Sosul bolognese se face din 3 linguri de carne tocată, călită într-o lingură de ulei, apoi se adaugă 3 linguri de vin alb cu un morcov ras pe răzătoare și sos de roșii.