duminică, 8 septembrie 2013

Piept de pui cu șuncă, cașcaval și cartofi cu rozmarin


În această seară aș vrea să vă propun o rețetă pe cât de simplă, pe atât de sofisticată și delicioasă: ‘Piept de pui cu șuncă și cașcaval și cartofi cu rozmarin’.

Mai întâi de toate se porționează pieptul de pui și se pune pe grill (eu am folosit mereu tigaia grill, așa că o recomand cu toată inima), iar in timpul acesta vom coace la cuptor și cartofii tăiați cubulețe și asezonați cu rozmarin și sare. După ce pieptul de pui este gata, și ați eliberat deja cuptorul, pregătim o altă tavă, cu hârtie de copt, în care vom aranja pieptul de pui. Peste feliile de pui vom pune o felie de șuncă, o felie de cașcaval, o ‘floricică’ de ardei gras și o felie de roșie, precum în imaginea de mai jos. Se pun în cuptorul încins pentru încă 5-10 minute, până ce se va topi cașcavalul, și asta e tot.


Se servește cu cartofii pregătiți și recomand alături o salată răcoroasă de vară.
Vă doresc Poftă mare!
 
Ingrediente

1 piept de pui
6-7 cartofi
9 felii de șuncă
9 felii de cașcaval
2-3 roșii
1-2 ardei grași
rozmarin, sare, piper